Tips

Her kan du få en masse informationer om brug af denne hjemmeside og meget mere.
Syntes du der mangler noget? Så send os dit forslag

Generelt

Forsikring

Din genstand skal være meldt efterlyst hos politiet, for at dit forsikrings selskab vil udbetale nogen erstatning. Vær opmærksom på, at der ved indrykning af efterlysning på denne side ikke sker underretning til dit forsikringsselskab eller politiet.

Forebyggelse

Se stopindbrud.dk¹ for yderlige informationer om hvordan man kan forebygge tyveri af sine genstande.


¹ stopindbrud.dk er et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring & Pension. Det Kriminalpræventive råd virker for forebyggelse af kriminalitet. Forsikring & Pension er erhvervsorganisation for forsikringsselskaber og pensionsselskaber.


Cykler
Du kan selv gøre noget for at forhindre, at din cykel bliver stjålet. Det bedste er selvfølgelig at undgå at stille cyklen på udsatte steder som togstationer og busstoppesteder om natten. Det er naturligvis også nødvendigt at sikre den så godt som overhovedet muligt med en godkendt lås, der opfylder krav, som bl.a. forsikringsselskaberne, politiet, Dansk Varefakta Nævn (DVN) og Dansk Cyklist Forbund er blevet enige om.

Hvis du har mulighed for det, så stil altid din cykel i en kælder, garage eller lignende. Husk altid at låse den – også selv om du hele tiden kan se den. Fjern cykelkurv, løse lygter og pumpe. Det er også en god idé at tøjre cyklen med en godkendt bøjlelås f.eks. til en lygtepæl.

Husk at få låsekortet korrekt udfyldt med cyklens stelnummer, købsdato og forhandlerens stempel og underskrift. Hvis cyklen bliver stjålet, beviser kortet over for forsikringsselskabet, at cyklen havde en godkendt lås. Og stelnummeret skal du oplyse til politiet, når du melder tyveriet.

Er din cykel ældre, er låsen sandsynligvis teknisk forældet og bør skiftes ud. Når du køber en cykellås, så vær opmærksom på, at den skal have VAREFAKTA, for at forsikringen dækker. Låsekortet (varefaktakortet), som du får med fra forhandleren, har DVN bomærke, hvis låsen er godkendt.

Forsikring

Din cykel skal være meldt stjålet hos politiet, for at dit forsikrings selskab vil udbetale nogen erstatning. Vær opmærksom på, at der ved denne anmeldelse ikke sker underretning til dit forsikringsselskab.


Husk at forsikringen kun dækker, hvis man har en lås på cyklen, der er godkendt af DVN (Dansk Varefakta Nævn), og en kvittering på køb af låsen. Så rådet til de nye cykelejere af en brugt cykel er simpelthen, at hvis de ikke kan få en kvittering fra sælgeren på, at det er en godkendt cykellås, der sidder på cyklen, så må de købe en ny, godkendt lås.

Anmeldelse

Anmeldelse af et tyveri skal først og fremmest ske til politiet. Hvis man er så heldig at bo i Assens, kan man på nettet efterlyse sin cykel ved at besøge www.politi.dk, og vælge kreds Assens på kortet over adresser og telefon nummer.

Køb af cykel

Ved køb af cykel er det vigtigt at du sikre dig at den overholder gældene regler for reflekser og lignede. Du kan også henvende dig til politiet for at høre om stelnummeret på den cykel du er i gang med at købe er efterlyst. Der skal dog afgives oplysninger om nuværene ejer for at få oplyst dette.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at holde alle bevælige dele smurte med olie. for kæden gælder det om at bruge olie med så lavt syre indhold som muligt. Husk at efterspænde alle bolte og skruer, da de bliver har tendens til at blive løse med tiden.